Spännande kattleksaker från Nina Ottosson!

Precis som man pratar om att det är viktigt för hundar med mental aktivering är det precis lika viktigt för katter! Det finns flera olika typer av aktiveringsleksaker som är tillverkade för just katter! Nina Ottosson har tillverkat flera aktiveringsleksaker för hundar, men även för katter! Här berättar vi lite mer om hur de olika leksakerna kan användas!

Hur fungerar kattleksakerna?

Till att börja med är leksakerna väl genomtänkta. De är tillverkade i ett säkert eco-vänligt material fritt från BPA, PVC, och ftalat. De flyttbara delarna på leksakerna sitter fast, vilket gör att smådelar inte kan lossna från leksaken. Det ger en väldigt hög säkerhet! Leksakerna kan tvättas enkelt med ljummet vatten. 

Leksakerna finns i olika modeller och utföranden. Dessutom har leksakerna olika svårighetsgrader. De är graderade från 1-3, där 3 är den mest  avancerade. Om din katt ska prova en av dessa leksaker för första gången kan det därför vara bra att välja en leksak på den lägsta nivån, för att sedan succesivt öka utmaningen för katten. Varje enskild leksak kan dessutom varieras för att göra den svårare eller lättare. Tips och trix om hur varje leksak fungerar och hur de kan varieras följer med i förpackningen. Dessutom kommer leksakerna i fina färger och mönster! 

Vad är leksakerna bra till?

Förutom att leksakerna är väl genomtänka, har de dessutom många positiva effekter. Det fungerar jättebra att lägga kattens torrfoder i leksaken. Det gör att de måste ”jobba” för att få fram maten. Detta är framförallt bra för katter som äter sin mat väldigt fort. Lägger man maten i en av dessa leksaker kommer katten inte kunna äta upp all mat på en gång, vilket blir bättre för kattens mage. 

En av de kanske främsta positiva effekterna med Nina Ottossons kattleksaker är just den mentala aktiveringen och stimulansen som katterna får av leksakerna. De behöver jobba mentalt för att fundera ut hur de ska få tag på maten eller godiset samtidigt som de har roligt. Detta kan vara extra bra att använda till innekatter som inte är utomhus. Detta eftersom att det kan vara svårare att ge innekatter samma typ av stimulans som utekatter får utomhus. Då är leksaker som dessa perfekta att använda! 

På vår hemsida finns några olika varianter av kattleksaker framtagna av Nina Ottosson. De är helt klart värda att prova, din katt kommer förmodligen ha väldigt roligt  – och få lite mental träning samtidigt! 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,