MÅSTE JAG GÅ PÅ VALPKURS?

Många hämtar hem sin nya familjemedlem under sommarens långa ledighet – en period som ofta skiljer sig från hur vardagen vanligtvis brukar se ut. Sommarveckorna går ofta snabbt och med mycket utevistelse så går ofta träningen med rumsrenheten bra. Men…många får ofta en chock när de sedan kommer tillbaka in till stan med sin valp efter några lugna veckor på landet. Helt plötsligt vill inte valpen kissa ute, den är rädd för alla höga ljud och vill inte gå i koppel. 

Men oavsett under vilken årstid som ni hämtar hem er nya familjemedlem så är det en bra idé att gå på kurs med din valp!

Skapa en fungerande vardag
För att du ska ha ett fungerande liv tillsammans med din hund så är det viktigt att den så kallade vardagslydnaden fungerar. Det kan därför vara bra att gå på valpkurs med din hund – även om det är så att ni haft hund innan som ni gått på valpkurs med. På kursen kommer du att få tips och råd för hur du kan hantera problem som kanske redan har, eller kan komma att uppstå. Du får även möjlighet att jobba på att stärka relationen mellan dig och din valp vilket du kommer ha nytta av i din vardag. Det är viktigt att tänka på att varje hund har olika personligheter med olika behov och valpen behöver din hjälp!

Miljöträning & Socialisering  
Att gå på valpkurs är även otroligt bra miljöträning och socialisering för valpen. Den får möjlighet att vistas bland andra hundar i en ny miljö – samtidigt som den får lära sig att det är fokus på dig som lönar sig! Miljöträning är en viktig del i valpens liv för att skapa en trygg hund som är säker i olika miljöer. 

Men för att svara på frågan om man måste gå på valpkurs – nej det behöver man inte. Men en valpkurs är en investering i framtiden och ett fantastiskt sätt att både socialisera och miljöträna sin valp. Så om du är nybliven eller framtida valpägare och börjat fundera på om ni ska gå valpkurs – gör det! Valpkursen kommer hjälpa dig att:

♥ Stärka relationen mellan dig och din valp

♥ Miljöträna och socialisera valpen

♥ Få användbara verktyg för framtiden

♥ Skapa en grund för en fungerande vardag 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,