KAN JAG LÖPTRÄNA MED MIN HUND?

Löpträning är någonting som många gör för att få sin dagliga motion och vill gärna ta med sig hunden när de ska träna – Men hur gör man för att börja löpträna med sin hund?

Viktigt att tänka på när du ska börja löpträna med din hund är att ta det steg för steg – börja med en kort runda och försök att känna av din hund, orkar den kanske springa lite längre eller ska ni fortsätta att springa kortare rundor ett tag?

Det krävs ingen speciell utrustning för att springa med sin hund – men om man vill springa med händerna fria så kan ett midjebälte tillsammans med ett koppel med elastisk stötdämpning underlätta löpträningen. Händerna är då fria och gör det lättare att belöna rätt beteende hos hunden. Desto bättre kontakt ni ha med hunden, desto roligare kommer det vara att löpträna tillsammans! Att tävla i linlöpning med hund kallas för canicross. För detta kan använda sig av olika höftbälten / midjebälten och specialkoppel för canicross.

Springer ni när det är mörkt så är det ytterst viktigt att både hund och matte/husse har på sig reflexer så att ni syns ordentligt! 

 

OBS! Har du en valp så bör du vänta tills hunden är ca 11–14 månader innan du börjar löpträna. 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,