TRANSPORTERA HUND I BIL – ATT TÄNKA PÅ

Säkerheten är oerhört viktig när du ska transportera din hund i bilen. Det är nu mera olagligt att inte ha hunden i en säkrad bur eller fastspänd med säkerhetsbälte när ni åker bil. Idag är det vanligast att hunden sitter fastspänd med säkerhetsbälte för hundar, i en transportväska eller i en bur. 

Om hunden ska transporteras i 
bur eller transportväska i baksätet så är det viktigt att den är ordentligt säkrad. Vissa, men inte alla transportburar/väskor möjliggör att den kan spännas fast med bilens säkerhetsbälte. Det brukar då på buren/väskans ena sida finnas möjlighet att trä igenom säkerhetsbältet för att fästa den.

Om detta inte är möjligt så rekommenderas att använda en 
bur i bagageluckan för optimal säkerhet. Om en transportbur/transportväska står osäkrad vid en krock, eller om en hastig inbromsning skulle ske så kommer transportburen/transportväskan att skapa fara för både föraren och för hunden själv.

För mer information om transportering av djur – följ 
denna länk till jordbruksverkets hemsida.

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,