ATT TÄNKA PÅ NÄR VÅREN OCH SOMMAREN KOMMER

Förhoppningsvis så har våren och vårvärmen börjar kika fram på de flesta ställen i vårt avlånga land – fantastiskt! Med vårens ankomst så faller det sig ofta naturligt att vi spenderar mer tid utomhus, speciellt om du är hundägare. Solens värmande strålar lockar ofta till längre skogspromenader och då finns det en del saker som vi måste tänka på att komma ihåg att ta med till våra fyrbenta kompisar innan vi ger oss iväg på äventyr. 

Här är några tips på bra saker att ha med sig: 

  • Ihopvikbar vattenskål som hunden kan dricka eller äta ur
  • Vattenflaska med friskt vatten till både hund och hundägare
  • Mat eller annan energi om ni ska vara ute/motionera under längre tid
  • Extra bajspåsar – alltid bra att ha! 

 

Det finns många olika typer av vattenskålar och vattenflaskor där vissa vattenflaskor har som en inbyggd vattenskål. På så vis slipper man släpa med sig både en skål och en flaska – väldigt praktiskt! Men de finns de hundar som inte gillar att dricka ur dessa och då behövs både en vattenskål och en flaska med vatten. Ska ni vara ute under en längre tid så tänk på att ta med mat till hunden eller annan energi så att hunden orkar. Sedan är extra bajspåsar alltid bra att ha med då det även kan användas som skräppåse för att hålla naturen ren! 

“Rätt” kläder som hundägare
Som hundägare kan det även vara bra att se över sin utrustning inför våren och sommarens utomhusaktiviteter. Har du ordentliga skor på fötterna? Har du bra och funktionella kläder? Eller är det kanske dags att investera i nya kläder och skor? Med bekväma och praktiska kläder samt fotriktiga skor så blir utomhusaktiviteter betydligt roligare!

Testa en ny aktivitet
Det är alltid kul att hitta på nya aktiviteter tillsammans med sin hund. Varför inte testa på en ny aktivitet tillsammans med din hund denna vår? Kanske kan ni testa att cykla, löpträna, vandra eller kanske testa på en ny hundsport? Alla saker du hittar på tillsammans kommer att stärka er relation så våga testa någonting nytt! Om ni gillar vatten båda två så kanske SUP – Stand Up Paddling är ert nästa planerade äventyr? 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,