VARFÖR GE HUNDEN VÄTSKEERSÄTTNING?

Precis som att när vi människor tränar hårt eller blir sjuka och kan drabbas av vätskeförlust – så kan även din hund göra det. Om du har en hund som du tränar mycket med, även under varmare dagar, i exempelvis jakt, drag, spår eller annan tuffare träning så behöver din hunds vätskebalans återställas.

Vad innehåller vätskeersättning?
Vätskeersättning till hundar är ofta i pulverform och blandas ut tillsammans med vatten. Ersättningen innehåller ofta ämnen så som: Glukos, maltodextrin, kaliumklorid, kalciumcitrat, natriumklorid, natriumcitrat, magnesiumsulfat, zinksulfat. Det är alla ämnen som bidrar till att kompensera den vätske- och elektrolytförlust som kan uppstå vid hård ansträngning eller sjukdom så som diarré eller kräkningar. 

Men när ska jag ge hunden vätskeersättning?
Det är viktigt att ge hunden vätskeersättning i god tid. Med det menas att det är bra att se till att hunden får i sig ersättningen direkt efter hård ansträngning. Ett tips är att blanda ersättningen innan ni åker iväg på exempelvis jakt, träning, tävling eller liknande för att kunna ge detta till hunden i samband eller efter aktiviteten.  Om det är så att din hund varit sjuk eller haft diarré så är vätskeersättning bra att ge hunden för att återställa kroppen. Har hunden haft diarré så har den förlorat stora mängder vätska som behöver fyllas på – annars riskerar hunden att torkas ut. Du kan även med fördel ge hunden vätskeersättning under sommarens varma dagar.

Vätskeersättning är någonting som veterinärer rekommenderar att man alltid bör ha hemma. Detta då man inte vet vilken dag eller tid hunden kan bli dålig i magen eller om hunden gått en lång promenad i sommarvärmen och behöver fylla på med viktiga salter. Man behöver inte vara orolig för att överdosera vätskeersättning men det är någonting hunden behöver i sin vattenskål dagligen. 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,