SE TILL ATT DIN HUND SYNS I MÖRKRET – ANVÄND REFLEXER!

Många hundägare är bra på att sätta på sig själva reflexer, men glömmer ofta bort sin hund. Om din hund inte har några reflexer så ser bilförare hunden först på 20 meters avstånd och då kan det vara för sent. 

 

Om din hund skulle komma lös under det mörka vinterhalvåret så kan reflexer vara livsavgörande. Här kommer några tips för att ni ska synas extra bra: 

 

  • Använd alltid reflex och en lampa tillsammans – reflexen syns när den träffas av ljus, och lampan kommer att synas när det är helt mörkt.
  • Om du promenerar i mörkret och har hunden lös är det lättare att se din hund om den har en lampa.
  • Har du en fluffig hund med mycket päls – se till att reflexen syns och välj kanske en reflexväst eller reflextäcke istället för ett halsband som göms i pälsen.
  • Observera att en reflexväst endast syns från sidan av hunden och inte fram eller bak.
  • Det är viktigt att även husse och matte syns bra – använd gärna reflexväst, reflexband runt handlederna/armarna och en lampa!

 

Viktigt att tänka på är att reflexer slits ut och de flesta håller bara under en säsong innan de behöver ses över och rengöras, eller helt enkelt bytas ut!

Se våra reflexer och lampor HÄR!

 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,