MÅTTGUIDE HUND

Kan jag chansa eller gissa mig till rätt storlek? Nej, tyvärr inte.

För djurets bästa och välmående, ta några minuter till att mäta ert djur ordentligt för att sedan följa anvisningarna här nedan.

Det är aldrig roligt att få hem efterlängtade produkter som visar sig vara för stora eller små! Storleken är lika viktig på såväl kläder, skor som burar och bäddar.

Ett djur ska aldrig behöva känna att kläder stramar, skor tränger eller en bur som inte ger rörelse frihet. Tänk på att täcken och overaller är de ända plagg som skall gå hela vägen ifrån nackrot till svansrot. Alla andra plagg så är bröstomfånget det avgörande för vilken storlek ni skall välja. Lägg alltid till minst 5 – 10 cm på små hundar och 10-15 cm runt bröstomfånget för bredare/större raser.

Bästa sättet att mäta hunden är att använda sig av ett måttband. Om ni inte har tillgång till det, så använd en tex hundkopplet, för att sedan jämföra med en tumstock eller linjal för att få fram rätt mått.

Följ riktlinjerna nedan noga, för att säkerställa rätt storlek.
Är ni osäkra är ni varmt välkomna att kontakta oss, så hjälper vi er gärna med att finna rätt storlek. När ni kontaktar oss är det bra om ni har måtten på ert djur, då det är enormt svårt för oss att säkerställa en storlek utifrån ras eller endast uppskattade mått.

Kläder

Räcker det att bara gå efter ryggmått? Nej, tyvärr inte.

På jackor, tröjor och andra plagg med ärmar är BRÖSTOMFÅNGET viktigast. Lägg alltid till ett amtal centimeter extra på djurets bröstomfång (ej midjan) se nedan. Endast kläder som täcken, overaller samt vissa västar går ända bak till svansroten.

Rygglängd mäts från manken till svansroten. Viktigt är att hunden står i grundställning(rak i ryggen). Rygglängden kan skilja sig vid andra vinklar. Tänk på att täcken och overaller ska ha mått som sträcker sig bak till svansroten. Medans T-shirts, tröjor och Hoodies är bröstmåtten och nacken som är de avgörande måtten vilken storlek ni skall välja. Detta då dessa inte ska gå hela vägen bak till svansroten.

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,