HUR HINDRAR MAN HANHUNDAR ATT MARKERA INOMHUS?

Det finns ofta olika anledningar till att hanhunden markerar inomhus och det sker oftast på ett nytt ställe där hunden inte varit tidigare. Ofta beror det på att hunden vill sätta sin lukt på omgivningen, med andra ord, de vill markera revir. Är hunden på besök hemma hos en annan hund så kommer det naturligt för hunden att vilja markera.

Har du en hund som markerar inomhus när ni går bort – ha din hund i koppel. På så vis har du full koll på din hund, och du har även chansen att korrigera din hund innan en olycka har skett. Ser du att hunden är på väg att markera – säg ”Nej!” lugnt men bestämt och ta bort hunden från platsen. Hinner hunden markera så är det ingen idé att bli arg då hunden inte kommer förstå varför.

Har hunden markerat så är det viktigt att lukterna tvättas bort ordentligt, annars är risken väldigt stor att hunden kommer att markera på samma ställe igen. Det finns avvisningsspray som tar bort och neutraliserar lukterna om olyckan skett. Fortsätter hunden att markera så finns det kisskydd som man kan använda.

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,