Equiband® System – Ditt bästa träningssystem!

Vad är Equiband® System?

Man har många gånger hört att det för oss människor är viktigt med att ha en stark bål. Det ger oss både bättre balans och minskar risken för att vi ska snedbelasta oss. Precis som det är viktigt för oss att ha en stark bål är det lika viktigt för våra hästar. Men det kan vara svårt att veta hur man ska göra för att aktivera hästens bål. Det finns mängder med olika träningsredskap och metoder för att få igång magmusklerna på hästarna. Vill man vara säker på att välja en bra metod kan det vara dags att investera i ett Equiband® Pro System – det enda bålträningssystemet som har stöd av forskning. 

Equiband® System är ett bålträningssystem framtaget av veterinärer, ryttare och fysioterapeuter. Målet med att använda Equibandsystemet är att aktivera bålmuskulaturen och ryggmuskulaturen, samt att successivt få hästen att börja aktivera och kliva in mer med sina bakben. På så vis kommer hästen börja arbeta i en mer korrekt, men framförallt mer hållbar arbetsform. 

Hur är ett Equiband® System uppbyggt?

Systemet består av ett dressyrschabrak och två band av elastiskt material. Ett av banden sitter runt hästens mage, medan det andra bandet går runt hästens bakben. Grundarna bakom Equiband® System arbetade länge med att hitta det bästa materialet för banden. De är latex- och gummifria för att minska risken för en allergisk reaktion. När hästen rör sig följer banden med i hästens rörelser, utan att glida mot huden vilket gör att banden inte kommer skava mot hästen. 

När kan jag använda Equiband® System?

Equiband® System kan användas vid flera olika tillfällen. Det kan dels användas från marken vid till exempel tömkörning eller longering, men det kan även användas under ett ridpass. 

Kan min häst använda ett Equiband® System?

Ja! Alla hästar kan tränas med equiband, eftersom att systemet kommer att förbättra hästens arbetsform. Men det kan vara extra bra att investera i ett Equiband® System om…

  • Du har en äldre häst som behöver hjälp med att aktivera rygg- och bålmuskulaturen 
  • Du har en yngre häst som behöver lära sig att arbeta på ett mer korrekt vis 
  • Du har en häst som behöver med stabilitet i bakdelen och ryggen 
  • Du har en häst som har problematik med sin rygg eller bakknän
  • Du har en häst som har återkommande problematik med frambenshältor 

Listan kan göras lång, det vill säga, alla hästar mår bra av att tränas med Equiband® System!

Dags att köpa ett Equiband® System!

När du har investerat i ett Equiband® System kontaktar du din veterinär eller en licensierad terapeut för att få hjälp med hur du ska använda ditt Equiband® System på bästa sätt. Till en början kan det räcka med att bara använda bandet som löper under magen, för att vänja hästen lite i taget. Tillexempel kan det till en början också räcka med att använda banden/bandet korta stunder, för att inte riskera att hästen överanstränger sig. Det är därför viktigt att ta hjälp av en veterinär eller licensierad terapeut, för att säkerställa att du använder träningssystemet på ett korrekt sätt. 

På vår hemsida finns Equiband® System att beställa, och ytterligare info som storleksguide för att välja rätt storlek på ditt schabrak. Ett Equiband® System är helt klart något som är värt att investera i, det är ett träningssystem som både du och din häst kommer att ha roligt med! 

Equiband® System ska endast användas under vägledning av hästens veterinär och / eller licensierad terapeut!

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,