UTFODRA HÖ I HÖNÄT

Helst ska hästen äta sitt hö från marken, detta för att det är den naturliga ställning som hästen vanligtvis har när den äter. Men det kan vara så att man en häst som är väldigt stökig i boxen och därmed sprider ut sitt hö i hela boxen. Detta leder till att hästen inte får i sig rätt mängd hö då de inte vill äta de hö som blandats med smutsigt strö.  

 

En alternativ lösning på detta kan då vara att ge hästen sitt hö i ett så kallat hönät när den står i boxen. Dessa hö-nät finns i flera olika modeller och varianter. Nedan finner ni lika olika varianter på hönät:

 

 

Här finner ni även en specialkrok som enkelt fästes i boxgallret som gör det enkelt att ta ner och sätta upp hö-nätet för påfyllning. Vilket hönät som passar just din häst bäst är svårt att säga, det bästa är att testa sig fram och se vad som tycks fungera!

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,