HUR TAR MAN BORT TOVOR PÅ KATT?

Vissa katter, speciellt långhåriga raser så som exempelvis norska skogskatter kan lätt få tovig päls. För att undvika tovor i kattens päls så kan man med fördel tvätta katten med ett schampoo som verkar tovutredande vilket gör att pälsen är lättare att reda ut.

Efter tvätten kan gärna ett leave-in balsam användas – just detta balsam verkar för att ge pälsen glans och minska den statiska elektriciteten i pälsen vilket gör pälsen betydligt lättare att reda ut.

Har katten en stor tova så kan även denna spray användas– spraya ordentligt direkt på tovan, massera in produkten i tovan och borsta sedan ut den försiktigt. Se till att ha en bra kam och en karda hemma som du kan använda för att borsta din katt några gånger i veckan!

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,