HUR FUNGERAR ANTISKÄLLHALSBAND?

Ett skällhalsband, även kallat antiskällhalsband används för att lära hunden att inte skälla. Halsbandet finns i flera olika varianter – med vibration, spray eller högfrekventa ljud som endast hunden kan höra.

Det finns sprayhalsband som varje gång din hund skäller, sprayar ut en liten dusch för att distrahera hunden och få skällandet att upphöra. Sprayen är helt ofarlig för hunden. Sedan finns det vibrationshalsband som varje gång när hunden skäller, vibrerar. Sedan finns det en tredje variant som är ett ultraljudshalsband – detta halsband sänder ut en ultraljudssignal som endast hunden hör när den avger ett skall. Ljudet skapar obehag hos hunden vilket får den att sluta skälla. 

Sedan finns det även antiskäll-stationer som finns i olika varianter – för inomhusbruk och för utomhusbruk. Även dessa använder sig av en ultraljudston som skapar obehag hos hunden och får den därmed att sluta skälla.

OBS! Detta bör endast vara en tillfällig lösning för att träna hunden att sluta skälla. Bör endast användas på hundar över 6 månader.

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Relaterade inlägg

Sommarens faror för hundar

Sommaren står runt hörnet, vilket glädjer de allra flesta. Varmt väder, långa promenader och tid utomhus är saker som lockar, men som också är förenat

Tips till fölsäsongen

Den efterlängtade våren är äntligen här, och med det även fölsäsongen! Få saker är nog så härliga som att bevittna föl springa runt i hagarna,